Refakat Politikamız ve Refakatçı Kuralları
13 Nisan 2022

Refakatçı olarak kaldığınız süre boyunca hastane kurallarına uymalısınız.

Hastaların yanında refakatçi kalmasına tıbbi bir zorunluluk olması kaydıyla ilgili hekim tarafından karar verilir.

• Refakatçi gereksinimine hastanın doktoru tarafından karar verilmektedir.

• Refakatçi giriş çıkışlarda güvenlik görevlileri tarafından kontrol edilir.

• Refakatçiler hastaya yiyecek, içecek getirmeyecek, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek, içecek vermeyecektir

• Refakatçiler hastaya hekim ve hemşirenin bilgisi dışında herhangi bir uygulama yapamaz.

• Refakatçiler hastane kurallarına uymalıdırlar. İhlali halinde, ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir.

• Refakatçiler hastaneye ait eşya-malzemeleri düzenli ve temiz tutmalıdır. Hastane malına zarar veren refakatçi, zararı karşılamak mecburiyetindedir.

• Refakatçilerin istirahat edebilmeleri için hasta odalarında bulunan refakatçi koltuklarını kullanabilirler.

• Refakatçiler hastanede tütün, sigara ve alkollü madde kullanamazlar.

• Refakatçiler hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman hemşireye haber vermelidir.